Sunday, November 8, 2009

Cerita semalam XD

Assalamualaikum...

nak taw tak satu cite?? hehe kalo dikenangkan mmg rase cam nak tutup jer muke haish2 malu giler tak taw nak letak muke kat mane dah. sumpah tak pegi dah pasar ikan ni berbulan2 huhu.

erm macam ni abis kelas semalam pukul 4 terus balik bilik dgn perasaan yg tidak baik. sebab? wat alginate impression 4 kali pun tak jadi2, rahang raji n chea hong besar. (tak pun mmg ina yg takde skill? entah la tak pe la cube lg yer), lepas tu kene plak tggung kesalahan tempe tak gune sebelah ina yg buat kotor haish -_- haish madam bukan salah sy... tapi tak terkate2 juge makanye terkebil2 je la kat situ... sedih2 benci sume pun ade (takpe2 ade ubi ade batas ade hari bole balas. dush ambik ko!)

ha malas nak pikir! balik bilik lepas solat kwar ngan fazi nak pi maruti galli road beli barang sket (mentang2 la duit dah masuk) n pas tu pegi la pasar ikan. hajat nye nak beli ikan la kan. disini la kisah memalukan kami berlaku...

duk order la ikan tu udang ni (nasib baik takde sotong) sekilo sekilo sekilo... fazi tanye eh ko ni cukup duit tak? aku tak bawa duit ni.ye ye cukup aku bawa 2000 (ceh yakin jer!) lupe plak nak mention bukan tuk ina sorg jer ni. senior2 pun duk kirim gak hahaha skali nak bayar alamak tak cukup duit. ish2 dah malu dah ni.

ha a la aku bagi pinjam duit kat ko tadi 500 tak cukup la weyh. camne ni. pakcik2 jual ikan pun dah pandang kiri kanan (part ni nak gelak2 dah ni) then fazi pun tny ngan pakcik tu. is there any nearest atm here? (sib baik aku bawa kad dalam hati ina berkate2). ade2 pakcik tu cakap. ok la cam tu kitorg nak pi amik duit dulu la. ok2 jom.

then kwar la dari bangunan itu. pakcik yg lain plak suro kitorg naik motor tetibe. haik? nak naik bertige k? ha belasah je la darurat2~ bukan2 kamu naik due org sy naik motor lain ikut jer... oooo ok2 malunye la sebab ade org tetibe yg duduk depan tu cakap eh tu motor sy! bukan2 kami tak curi pakcik tu yg suro kami naik oooo ok2. ina mmg tak taw nak cakap ape dah tutup2 muke malu giler. mujur la kat negara org cube kat mesia maw di halau duit takde?

sebelum naik motor tu kan. eh fazi ko pandai k bawa ni? aku tak reti. reti2. itu la ina tetibe rase nyesal plak tak amik lesen motor dulu. (hahaha kantoi disini)makenye naik la motor mengekor pakcik tu. jalan pun sesak kat situ. takut2 juga ina dibuatnye almaklum la mama mmg tak bagi naik motor ni. cuak2.

dah balik pasar ikan. bayar2 sambil sengih2. hai malu sungguh tak terkate... mujur la pakcik tu baik. suro simpan duit baki pun tak nak. baik sungguh. mekacih bnyk2 yer pakcik ^_^ hmm cepat2 kwar n balik hostel. maghrib dah ni....

itu la alkisahnye di pasar ikan. moral of the story is... sile la bawa duit yg mencukupi yer... (hahaha).

tapi tu la kan kat india ni mmg kalau yg baik baik sangat sampai kite sendiri pun tak percaye betul ade k org yg baik giler cam ni kat india ni? kalau yg jahat tu jahat sungguh macam tempe yg suke mencuri dalam kelas ina tu. (betul cakap abah).

hmm ok la sampai sini je la cite ina. malas dah nak tulis lagi pun. hehe k pen off now.

3 comments:

~*puding caramel*~ said...

heh..impression mmg kena banyak kali sangat tp kena ade teknik...dun worry u will learn by time..

norfaridahanum said...

huh???
wat malu kaum nnih

sitihawa said...

hahahahaha...pesal tak tanya.. pakcik ade buku tiga lima tak. masuk dlm buku,tahun depan sy bayar... hahahahahahahhahahahah