Friday, September 12, 2008

pARcEL2!!!!!

Assalamualaikum
setelah beberape lame menunggu akhirnye parcel yg ditunggu2 tiba jua. pade mulenye ade no yg tak dikenali call, ingatkan iklan2 mmg malas la nak angkat. but then ntah kenape baik plak ati nak angkat call. skali org yg call cakap 'is this miss Nur Amalina?' wah ape lg terkejut la! mane org ni taw name sy yg glamer~ ni? ina pun dgn laju nye bertny, 'who's dis?' ntah ape yg die cakap seterusnye tidak la dapat diingati kerane die bercakap dgn laju n slang india lg.

tapi yg pasti die ade menyebut perkataan PARCEL. wah parcel dah nak sampai! die cakap ade kat hostel tak? lg 5 minit die dtg. huh bukan 5 minit ade la dalam 15 minit menunggu. hehe tak pe la yg penting sampai juge parcel sy. bnyk nye stok makanan n barang2 permintaan sy yg lain. semuenye seberat 16.3 kg! mekacih mama tolong pos. sayang mama muah =)

inila die sume stok makanan yg dikirim. bnykkan??

erm ok 2 ari yg lepas ina pergi satu pameran handicraft ni. dekat town. wah banyk betol brg2 die n murah2. ape lg perangai shopping pun naik la balik. itupun ina dah berbajet2 juge spy tak bnyk abis duit.



ekspo handicraft yg diadekan setahun mungkin sekali due.
kat depan ekspo before masuk. jangan main2 dekat india pun ade rakyat die mampu pakai honda n suzuki swift taw~. actly kat sini keta die murah2. but then kbnykannye manual la. hai lemah sy mendengarnye~

bnyk mende yg dijual kat sini. antarenye baju punjabi, beg2, kasut, karpet pun ade! household, barang letrik, barang kayu, rempah2.

ina pun berbelanje sket2 jer. cukup2 la nanti2 kalo pegi tempat lain, ina beli la cenderamate untuk org di mesia yer. sampai sini je la sy sudah lemau ini hari. masih ade lg lebey kurang sejam nak buka puase ni. hehe papai =P

6 comments:

~*miss yana*~ said...

best la dpt parcel..hmm aku nye serunding...kne makan kucing!!!!!!!!!!!!!!!! mmula kcg pastu lg sebungkus semut plak!!! ape bole buat selain menangisi saja...makan cerial je sahor...da la serunding tu bli kat klntan!!!!

hilmi falih said...

sronok yer la dia dapat parcelll.... :)

Citratus said...

Dear Ina,

M Tam baru create blog yang baru. So kalau ada cerita menarik insya-Allah M Tam akan tulis kat sini.

MT

lembahbujang said...

salam..emm,selamat berjuang di bumi india.byk dugaan..espcly bila serunding kna mkn dek kucin.hehee..selamat berpuasa semoga mndapt Rahmat Allah

Fatinilam Sari ahmad said...

huuahuahua..LOL cam besh je ko dok sana eh!! oh ya salam ramadhan..
slamat berpose n berbuka..jgn lak curi2 mkn.he3...eii len kali ko crita la lak cmne owg india berpose..nk gak taw..[ejun]

~*miss yana*~ said...

weh2~ aku kan tetiba homesick..sbb aku tataw pesal aku tak terbangun saho..sedey weh...bukan sbb nk mkn but feeling saho tu terlepas...

pastu aku sedih lagi satu sebab...aku kne wat imppression untuk model..aku pun grind n cuba la licinkan bg kemas n cntik kan..tetiba..aku anta..lecturer kata " this is good..but y u cut all this" (ayat lecturer) mane aku tau muccobuccal margin tu penting ek eleh..ingat cam lebihan2 je..yang kita nk sturucture gigi je! markah aku 72 je!!!!! sedeyh weh...dah la xbgn saho(ungkit2)

pastu tetiba aku pun sedih sepanjang ari..ttiba aku dpt call yang menekan n menensionkan...

ape pon..aku anggap je la maybe ni yang terbaik utk aku lebih berusaha..pasal saho tu kan..maybe aku kne buat alarm yg lebih keras..
aku kena berehat..mungkin juga sebab terlampau penat

study ko cmne..aku nye subjek agak membizikan dan berat but interesting...

(macam pjg sgt..baik tulis mail kan?)

nnti aku balik raya..