Saturday, November 29, 2008

dINnEr WiTH mR KHai

Assalamualaikum...

Erm alhamdulillah.. akhirnye dah kwar pun sume result exam. syukur takde yg fail lg stakat ni. cume tggu la untuk result dental material kwar plak. hopefully tak fail la. hehe :D

erm baru2 ni pade hari rabu yg lalu en khairudin bin haji abdullah, education consul, consulate general of malaysia (translate sendiri lah dalam bahase melayu yer =P) telah melawat kami di belgaum ini. tidak terkate betape gembirenye dan terharunye bile ade org datang melawat kite ni. yelah walaupun die takde la mempunyai pertalian darah dgn kite kan. maksudnye bukan lah mak ayah atau sedare mare kite, tapi rase nye sgt gembire bile ade org malaysia yg melawat kite lagi2 kat tempat yg jauh dr famili macam kat perantauan ni.

pade mulenye perjumpaan diadakan pade waktu tgh hari. perjumpaan ini diadakan bersame2 dgn pihak universiti. punye lah bnyk masalah yg diadukan dr masalah cuti yg pendek, penyakit yg menimpa student, exam yg berterusan sampai la ke masalah bekalan letrik yg terputus2. macam2 masalah betul dekat india ni.

yg kelakarnye disebabkan perjumpaan ini disertai oleh pegawai india juga, madam swathi (yg menguruskan international student) makanye kami boleh bercakap bahase melayu lagi2 kalau nak cakap pasal org2 india atau perkare2 yg tak puas hati dgn universiti mahupun lecturer.

erm then waktu mlmnye diadakan dinner la plak bersame2 en khai yg hensem ini =P boleh dikatekan ramai juga yg terkejut la mule2 jumpe en khai ni. ade yg ingat die dah tue, tapi hakikatnye mude sgt lg~ hehe
ok la meh tgk2 gamba bersame en khai ini.

first year mbbs n bds student

kami yg mmg suke bergambar bersame2
3 sekawan
ade muke tambahan saudara anand (penampilan khas dr chennai)

kelihatannye ina macam takut ngan en khai jer =P

owh lupe plak nak cerite. majlis makan malam ni diadekan kat hotel yg bertaraf 3 bintang la jugak. namenye vit's hotel. bygkan la dalam pukul 11 malam macam tu ina bersame sylvina n soo sitt leng pegi turun kat pondok pak guard berjumpe dgn manager hotel tu untuk pilih menu (mlm sebelum dinner). pak guard pun dah bising2 suruh naik. haish.. sy dah penat la wat keje2 camni..

gembire mmg gembire ade org dtg melawat. rase2 nye gare2 makan di vits la hampir kebnykan rakyat malaysia yg dtg dinner malam tu diserang diarrhea!! wah sakitnye! muntah lg! pening lg! dahsat2 ponteng lg klas. aiseh baru nak wat marathon tak ponteng klas dah sampai cuti. amik juga emergency leave.. mujur la dah sihat sket ni alhamdulillah =)

erm ok la sampai sini je la dulu coretan ina yg mmg bnyk celoteh ni (ceh perasan!). lg skali tak sabo nak balik malaysia tanah airku~ =)

1 comment:

~*puding caramel*~ said...

hi..apdate pon!...hahaha bestla da nk balik...waaaa~ rindunye rumah...nk balik jugak..msti rumah ko da siap sepenuhnye skang kan...

nxt year pon ko blk tyme2 cmni ke? xblk tyme bln 7/8? cmne nk men badminton skali?

ape pon.. all the best! =)