Wednesday, July 9, 2008

At start

Assalamualaikum...

hmm ini kali pertame ina menulis blog. Tak penah lg seumur hidup menulis blog ni. Ikutkan hati mmg malas. Tapi atas permintaan mak tam yg cakap ina ternganga2 duduk kat rumah kan jadi ina pun tulis la. Blog ni ditulis untuk menghubungkan ina dgn famili dan juga sahabat insyaAllah. Jadi aktiviti2 di india insyaAllah akan dicatatkan di sini. Kepada mak tam yg cun melecun jgn lupe komen2 yer.


Untuk seminggu yg akhir ni ina agak sibuk la. Bermule dari hari sabtu 5 julai dgn majlis kenduri doa selamat. Dari waktu malam jumaat tu lg dah bz2 perap ayam dgn bantuan mak tam. Mmm sedapnye yummy2. Mekacih mak tam. Tapi yg tak berape bestnye sebab kenduri dalam simen dan pasir. Yelah rumah tgh renovate tak siap2 lg. Walau ape pun kenduri tetap kenduri. Mekacih mama abah. I love you two always.


Inilah keadaannye rumah yg belom siap2 lagi. Tak tahula bile nak siapnye. Mungkin sebelum raye siap la. Malang sikit buat ina sebab tak boleh nak tgk time siap esok. Tahun depan je la tgk. Hari isnin plak sibuk siapkan lg barang2 untuk dibawa ke india. Hari selase sibuk berjalan berjumpe2 dgn kawan2 lame. Hari rabu baru nak sibuk packing. Debaran semakin terase..


Dekat malaysia je pun org dah macam2 mengusik ade cakap bawa balik boyfriend india la, balik nanti dah gelap la macam2. Biasela org mmg suke mengusik tande kasih sayang. Mmm ok la setakat tu je la untuk kali ni, lain kali ina tulis lg. Sekian.

3 comments:

~*miss yana*~ said...

nak komen jugak!

~*miss yana*~ said...

weh..rumah ko da cat..hehehe...cam da nk siap..tiap2 ari org yg wat keje tu dtg..gah umah ko skang..huehehe

nur_amalina said...

ye k yana? wa bagus la ko jadi reporter tuk aku huhu macam mane la kalo dah siap nanti rupe umah aku ek? huhu~