Thursday, July 17, 2008

tRavElling tO iNdiA

assalamualaikum...

hmm kali ni ina nak cerite perjalanan ina ke india plak. mmg memenatkan. ok mule2 satu famili bertolak dari rumah dalam pukul 430 then sampai kat klia dalam pukul 6. after that check in pastu makan2 dgn famili.

mmm after makan2 turun la escalator. ina org pertame yg turun hebat tak? tapi syg tak tgkap gamba pun turun escalator. tak pe la. next tyme la.

dalam flight? teruje sket kot~ ye la bukan nye selalu naik. but most of da tyme tido je la. sejuk la dalam flight.


ha ni la die kawan yg duduk ngan ina mase dalam flight. name die soo sitt leng. die ni mmg kaki tangkap gamba sket.














seating from left fazi,tze ning, azie (my rumate) n the one n only reza......

kami sampai di bengaluru airport dalam pukul 1130 waktu tempatan. kalau kat m'sia dah pukul 2 pagi dah. abah ngan mama mesti ngah syok tido tyme tuh.

selesai urusan imigresen, ambik luggage n kastam kami pun tercari2 la org yg sepatutnye jemput kami. orang india tu pegang kad tulis JPA STUDENTS. kami menginap semalaman di Droog's House. jauhnye dalam 45 minit perjalanan dr airport la. actually takde la semalaman pun, juz dalam 5-6 jam macam tu jer coz connective flight esoknye pukul 830 pagi. kene rushing pegi airport balik la....


ini dalam perjalanan nak pegi bangalore international airport naik van yg kecik. cuaca kat sini sejuk. pakai blazer pun still sejuk lg. mayb 23-24 degree rasenye.









ni dalam kingfisher airline. ala2 air asia la kalau kat m'sia ni. hmm but okey la coz ade makanan tak macam kat air asia kene beli. dari bangalore kami terbang k hubli airport. kecik je airport tu. dari hubli kami naik bas plak 3 jam sampai k KLE University. hmm jalan die jgn cakap la teruk giler walaupun highway. tol die pun macam tak siap jer. (kutuk bukan main lg).


so overall perjalanan kami mengambil mase satu hari juga la coz kitorg sampai pun dalam pukul 1 lebih. sangat penat perjalanan tapi seronok juga dapat tgk tempat org. mase naik bas dapat la tgk macam mane rakyat2 india ni. negare india ni agak kotor sket tempat nye & rakyat2 die bnyk yg hidup susah. dorg sanggup buat ape je untuk survival. even makcik tue yg selayaknye duk rumah pun buat keje bancuh simen & keje2 buruh. bersyukur la duduk kat m'sia senang lenang alhamdulillah..... =))

3 comments:

~*miss yana*~ said...

aku tau beg purple tu!!! hehehe look VERY familiar..kui2~

imanulhassan said...

hikmah kembara, dpt kenal byk jenis org. best2.

nur_amalina said...

yana mmg la ko kenal beg tu, dah kate kite pegi beli sesame huhu
iman mmg bnyk la hikmah nye, kamu benar =))