Saturday, August 16, 2008

oRiEnTAtiOn

assalamualaikum
ari ni tanggal 16 0gos 2008 maka kami menghadiri orientasi di dental college. kebetulannnye 15 ogos merupekan ari kemerdekaan india yg ke-61 makanye ramai la student yg tidak hadir. mane tak nye sume amik kesempatan balik ke tempat masing2. terus wasal cuti dr ari jumaat sampai la ahad. ade yg dr ari selase pun dah balik. student2 yg same batch dgn ina kebnykannye jauh2 juga tempat asal nye. macam hyderabad, gujerat, punjab, delhi, hmm merate lg la. macam kami ni yg nri (non resident india) ni dah sah2 la tak leh nak balik. huhu... jadi mmg patot la tercongok muke pegi orientasi.

orientasi kat india ni tak same ngan kat mesia. dorg tak de orientasi lame2 macam kat mesia seminggu ni. orientasi cume 'a few hours' dtg dgr die cakap2 pasal kolej n pembelajaran, do's n dont's then abis. syok betol~ tak macam kat mesia karang ade dgr itu la ini la. ade treasure hunt la. kene prepare wat performance tuk penutupan orientasi la. macam2

berikut ini ina tunjuk kan kat sume ina punye kalender akademik....

1. Commencement of academic session 15th july 2008
2. First Terminal Examination 10th nov 2008
3. Vacation 24th dec 08 to 4th jan o9
4. Resumption of classes 5th jan 2009
5. Second Terminal Examination 9th march 2009
6. Preliminary Examination 1st june 2009
7. Last working day 30th june 2009
8. Last Instruction Day 11th july 2009
9. Preparatory Day 1st to 12th july 09
10. Annual Examination - Theory 13th july 2009
11. Annual Examination - Practical 18th july 2009
12. Announcement of Results - Tentative 3rd august 2009
13. Vacations will begin From last day Practicals till
13th august 2009
14. Commencement of 2nd year 14th august 2009
plz notify cuti ina sgt la pendek. uhuhu~ sedey nye macam tak berbaloi je beli tiket balik mesia mahal2 tuk cuti yg pendek. tak pe ina buat cuti sendiri. as long as attendance 75% heheh. hmm ok la takat tu je la. teringat kat principal kitorg yg comel Dr. K. R. Indushekar. baik dr ni. HOD tuk department kanak2. semoga sy bole mengharungi thn pertame BDS dgn jayanye! insyaAllah. ok da~

3 comments:

~*miss yana*~ said...

die nk ko cepat grad..sbb tu jimat cuti..eheh

nur_amalina said...

bnyk la ko nye jimat huhu penat je blaja 5 tahun gak sedey den ha~

liyana said...

hello cik amalina!
ni nana zain samura.
mcm best je life sana!
truskan memblog! :)