Friday, August 1, 2008

1st aUGusT

assalamualaikum

hari ini bermule dgn kekalutan. kami bgn lambat, pukul 7 dan klas kannada bermule pukul 8. huru hare bersiap. sebabnye nak jalan kaki ke dental kolej tu memerlukan mase 5-10 minit juga la. kalau hujan lagi la lambat. taw2 je la lecturer kat india ni garang. kalau lambat tak dapat la masuk klas dah. huhu...

bile sampai kat dental kolej. kami pun tercari2 la di manakah tempat blaja kami. tak nampak pun satu btg hidung budak tempe. rupe2nye klas bahase yg sepatutnye efektif 1 ogos tak ade! kurang asam betul! buat penat jer terkocoh2 bgn awal. jadi ape yg bole nak dbuat. takkan nak tggu sejam lg kat situ. kami pun pulang lah semula ke hostel.

sampai kat hostel nak naik la lif kan. then ade seorg budak qatar ni. namenye ashmaa. jalan slow sgt. jadi ina pun nak tahan la lif tuk die. yg salahnye ina tahan gune tahan. supposedly, lif tu ade sensor n die akan buka balik. tapi alih2 lif tu terus tutup! maka terapitlah tgn ina! wa terjerit2 ina! kebetulan yg ade dalam lif tu semua enam2 student mesia. apalagi,puas la dorg pun tolong ina menarik pintu lif tu semoga terbuka. bile ina berjaye meloloskan tgn kiri ina bersame2 dengan jam maka lif itu pun tertutup dan tak nak gerak2 dah.

we were trapped! huh ah sudah macam mane ni? kami pun puas la menekan2 loceng kecemasan dgn harapan akan ade org yg akan menye lamatkan kami. puas kami terjerit2 siap pggl ashmaa tu lg. setelah beberape minit maka akhirnye pintu lif pun terbuka la. huh leganye alhamdulillah. kalau lg lame lif ni tertutup lambat la kitorg pegi klas balik...



jadi ape lagi naik la tgga yg berpusing2 itu ke tingkat 5. berpusing2 ina juga bersam2 tgn yg sakit. hu~sedeynye.... setelah itu ingat nak breakfast la kan nak masak air. bole plak air filter dah abis! macam2 dugaan di pagi hari. sabar je la.

hari ni kat klas DADH (dental anatomy dental histology) kami buat carving. assignment nye ari ni adalah rectangle dgn ukuran 3cm x 1cm x 1cm. jenuh juga nak 'mengcarving' ni. petang plak untul pre-clinical prostho kami dapat brg2 untuk practical. wah nampaknye next week onwards no more relax2 tyme~ klas prostho tu dr pukul 130 sampai pukul 430 taw. jenuh la~



hmm itula die tarikh keramat 1 ogos ni punye cerite. eh ari ni bufday mama la. semoga mama dipanjangkan umor murah rezeki. dipermudahkan segale urusan. berbahagia dgn abah n famili. dan jgn lupekan ina yg kat india ni. ina doakan syurga milik mama =)

tak dilupekan juga. ari ni ari frendship yer... owh kepade semue sahabat. HEPI FRENSHIP DAY! frenz forever k! kepade teha, yana, hawa, azie, fazi, tze ning, sylvina, sitt leng semoga kite akan terus bersahabat. (apekah ayat ini?) hehe tak kire la sesape shj yg mengenali diri ini walaupun tak di mention di sini kan. termasuk la 'orang manipal' =P sume2 lah HEPI FRIENDSHIP DAY!!!! hmm ok la cukup2 la tu dah la tgn still sakit lagi terapit adeih~ ok papai =)

2 comments:

~*miss yana*~ said...

happy..frenship day..nadia kate ko call tp die ade klas..knape smpai skang xle nk msg ko?

nur_amalina said...

yana aku pun tak taw la celcom ni mmg ade prob sket ngan india ni, tapi kalo gune maxis ok jer nak msg india. hmm aku pun tak taw la yana...